Naše kuchyně

Náš hotelový komplex Sluneční dvůr je rozdělen do několika provozů, navštívit můžete restauraci, gril bar a jídelnu. Navzájem jsou odlišné, ale jedno mají společné, a to přípravu výborných pokrmů s důrazem na čerstvost, kvalitu a originalitu. Ani jeden z výše uvedených provozů neupřednostňujeme před druhým, každý z nich má pro nás stejný význam a vždy chceme svým zákazníkům nabídnout skvělé pokrmy.

Po kompletní rekonstrukci kuchyně, využíváme k našemu vaření nejmodernější vybavení, které je šité na míru zmíněným provozům a kuchařským postupům. U nás je například standardem příprava metodou Sous Vide, pomocí které zachováváme masu maximální kvalitu, chuť, šťavnatost i texturu. Takto maso, ale i zeleninu a omáčky připravujeme i několik hodin. Klíčové je také uchovávání našich potravin čerstvých, čehož  dosahujeme pomocí vakuování a šokového chlazení.

V Restauraci se zaměřujeme na přípravu velmi kvalitní a moderní gastronomie ve složitějších a časově náročnějších úpravách, včetně české kuchyně v novém pojetí. Kombinujeme a respektujeme zde klasické recepty s těmi moderními. Většina pokrmů je také bezlepková, což podtrhuje naši filozofii. K dobrému jídlu Vám nabídneme také výborná vína místních i zahraničních vinařství, ale také skvělé rumy a mnoho dalších.

JÍDELNÍ LÍSTEK a NÁPOJOVÝ LÍSTEK RESTAURACE

Gril bar ocení návštěvníci, kteří si rádi pochutnají na jednodušších a klasičtějších pokrmech připravovaných zejména na grilu, navíc ty které se hodí k pivu, jako jsou žebra, kolena, burgery, ale i jiné menší pochutiny jako domací chipsy, grilovaný hermelín, utopence, apod. Pivo je výše zmíněné proto, protože je zde z nápojů naší prioritou. Najdete ho zde hned několik druhů, včetně menších domácích pivovarů.

JÍDELNÍ LÍSTEK a NÁPOJOVÝ LÍSTEK GRIL BAR

Jídelna u nás není tou klasickou jídelnou, kterou si možná vybavíte. Jedná se spíše o obědové samoobslužné bistro otevřené ve všední pracovní den. Zde pro Vás připravujeme jak klasická hotová jídla, tak minutkové steaky, čerstvé domácí těstoviny, či saláty, které si sami namícháte pomocí salátového baru. Nechybí různé druhy nápojů a dezertů.

Mimo jiné pro Vás v rámci našich prostorů připravujeme různé rauty, či hostiny na nejrůznější akce, kde společně s vámi sestavíme menu na míru. Krom klasického servírování Vám můžeme zprostředkovat „živé“ grilování přímo před zraky vašich hostů.

Těšíme se, že si naše slova přijdete ověřit!

Za celou kuchyni

Robert Škvarek, šéfkuchař

O šéfkuchaři

Ve svých dvanácti letech upekl svou první bábovku a tak bylo o kariéře kuchaře rozhodnuto. Kuchařskému řemeslu se vyučil v Brněnském hotelu Continental a dnes v gastronomii působí 23 let. Je hrdým členem AKC ČR. Po ukončení kuchařské školy sbíral zkušenosti v řadě kvalitních restaurací a působil i na pozici manažera restaurace.

Vyznává kuchyni postavenou na tradičních základech s využitím čerstvých a kvalitních surovin v moderních úpravách. Tradiční postupy doplňuje prvky molekulární gastronomie.